1000Likes


URL: L’aplicació no està disponible a Internet. Podeu consultar la web del projecte
Client: Nus, teatre i acció social
Disseny: Propi
Complexitat: Alta
Tecnologia: Desenvolupament propi d’un webapp basat en AngularJS i Bootstrap. Servidor propi basat en NodeJS. Infrastructura de xarxa WiFi dissenyada i implementada a mida.
Descripció

El repte que s’ha proposat la companyia de teatre Nus no és pas poc ambiciós. En el seu darrer espectacle la companyia, que empra la tècnica del teatre de l’oprimit per tractar temes de transcendència social, vol treballar problemàtica del ciberassetjament entre els joves d’una manera molt especial. En l’espectacle 1000Likes els personatges es relacionen sovint mitjançant les xarxes socials i la companyia vol que el públic sigui també partícip d’aquestes relacions. Per aquest motiu es planteja desenvolupar una xarxa social que connecti al públic amb l’escena durant l’obra. A més, el teatre de l’oprimit té la virtut d’involucrar al públic en la resolució dels conflictes que es plantegen durant l’obra i la companyia vol aprofitar també aquesta eina digital per tal que els espectadors puguin participar en la resolució d’aquests conflictes de forma telemàtica.

L’Hivernacle ha treballat colze a colze amb Nus per dissenyar la tecnologia que dona solució a aquesta demanda obtenint un gran resultat. La tecnologia desenvolupada consta d’una xarxa WiFi que es desplega en el teatre i a la qual es connecten tant espectadors/es com personatges. Un servidor pròpi, també connectat a la xarxa, serveix una aplicació web molt similar a l’aplicació de missatgeria WhatsApp. Els espectadors es poden connectar al servidor des dels navegadors del seu telèfon mòbil i d’aquesta manera accedeixen a l’aplicació. En l’aplicació troben els contactes i els grups de conversa que els personatges utilitzen durant l’obra i reben al moment els missatges que els personatges es van enviant al llarg de la història. Quan arriba el moment del fòrum, l’aplicació funciona com una eina de participació en la els espectadors poden proposar solucions i intervenir en el desenvolupament de l’obra afectant-ne així el desenllaç.

A banda de la interfície pública de l’aplicació, s’ha desenvolupat també una interfície de control mitjançant la qual el/la tècnica pot controlar tant les converses que mantenen els personatges com la participació dels i les espectadores.